blog

D van Dadels

Er zijn verschillende soorten dadels. Waar je in de winkel voornamelijk de geconfijite dadels ziet, heb je ook verse en gedroogde dadels. Met confijiten wordt bedoeld dat de dadels langer houdbaar zijn omdat ze in suiker zijn gelegd. Nadeel hiervan is dat er veel calorieën in zitten. Het advies is dan ook om hier niet te veel van te eten. In dadels zitten veel voedingsstoffen. Daarnaast bevatten dadels vitamine C.

Gevulde dadels met kaas

Met dadels kun je meerdere recepten mee bereiden. Mijnbmiberekenen.nl heeft gekozen voor gevulde dadels met kaas.

Ingrediënten (10 grote dadels)

  • 100 – 125 gram oude kaas (in reepjes)
  • 10 reepjes dun gesneden bakbacon
  • 10 kleine takjes verse tijm

Bereiden

Belangrijk is om eerst de dadels te ontpitten. Leg daarna in elke dadel een reepje kaas. Vervolgens bind je de bacon om de dadels en steek je er een takje tijm tussen. Hierna bak je de ingepakte dadels 10 á 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de bacon krokant is. De dadels dienen warm geserveerd worden.