blog

De lente komt eraan: 7 tips om plezier te hebben in afvallen

Lente-tips-1
Written by admin

Jaaa! Het is zover, de lente komt er (eindelijk) weer aan. Dit betekent dat de meeste mensen zich, al in de spiegel kijkend, af gaan vragen hoe ze de extra ‘winterkilo’s’ er af gaan krijgen. Hieronder daarom 7 tips om met plezier af te vallen. Want zeg nou zelf, wanneer je plezier hebt gaat alles makkelijker!

#1 Shakes en Smoothies

We worden allemaal blij van lekker eten en drinken. Hoe fijn is het als je én blij kunt worden én ook nog eens gewicht kan verliezen. Door vaak een smoothie of een shake te drinken kan dit. Deze drankjes zorgen er namelijk voor dat je minder koolhydraten binnenkrijgt en juist de vetverbranding versterkt.

#2 Playstation en Xbox

Je vraagt jezelf nu ongetwijfeld af hoe spelcomputers je kunnen helpen bij het met plezier afvallen. Een simpele verklaring is de bewegingsspellen die tegenwoordig beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld de Playstation. Spellen als Just Dance, Zumba Fitness en My Fitness Coach zijn hier prachtige voorbeelden van. Leuk meedoen met oefeningen van een digitale coach, gewoon in je huiskamer!

#3 Dansen

Dè combinatie om met plezier af te vallen is natuurlijk dansen. Lekker bewegen op muziek kan iedereen, ook gewoon in de woonkamer. Je hoeft je niet (per sè) voor schut te zetten in het openbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan Zumba, dit is een fitness workout waar je, lekker bewegend op fijne muziek, oefeningen doet. Dans je liever met een partner? Dan is salsa wellicht iets voor jou.

#4 FruitfeestLente-tips-2

Naast de eerder genoemde shakes en smoothies is het eten
van fruit in het algemeen bijzonder goed voor je. Maar hoe haal je hier dan plezier uit vraag je jezelf af. Simpel, experimenteer is met fruitsoorten die je slecht kent en maak er wat vrolijks van. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fruitsoorten als bramen, frambozen en een watermeloen.

#5 Klimmen

Voor de heren en dames onder ons die hardlopen niets vinden, denk dan eens aan klimmen. De meeste mensen zullen niet denken dat klimmen één van de sporten is waar je de meeste calorieën mee verbrand. Toch is dat wel degelijk zo! Ben jij een echte fanatiekeling? Dan is het mogelijk 600 tot 800 calorieën per uur te verbranden. Daarnaast geeft het ook nog eens een ongelofelijke kick om de top van een wand of muur te bereiken.

#6 Wandelen

Is klimmen toch iets te veel van het goede? Wandelen is ook een prima manier om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Maak het jezelf leuk, ga dus niet langs autowegen lopen of op hard asfalt. Zoek juist het bos, strand of weide op. Je zult zien dat de plek waar je loopt heel veel uitmaakt. Een mooie omgeving zorgt ervoor dat de vermoeidheid langer uit wordt gesteld. Gevolg is dat je het meer naar je zin hebt.

#7 Lachen!

Misschien wel de tip die het meest wordt onderschat. Probeer plezier te hebben in het leven en met name veel te lachen. Doordat je goed in je vel komt te zitten helpt dit wel degelijk om gewicht te verliezen. Natuurlijk niet in grote mate, maar het zorgt er wel voor dat je je prettiger voelt en dus minder behoefte hebt aan (ongezond) eten.

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer mogelijkheden om plezier te hebben in het afvallen. Deze 7 tips zorgen voor inspiratie en, nog belangrijker, voor motivatie. Ga dus snel beginnen, want de lente komt eraan. Het mooiste seizoen van het jaar om èn plezier te hebben èn gewicht te verliezen. Dus kom op: aan de slag!