blog

Gezonde Chips

Hoe kun je nou gezond leven als alles wat lekker is ook slecht is? Eigenlijk heel eenvoudig, door op zoek te gaan naar gezonde varianten. Heb je ook af en toe écht even behoefte een chips? Dat mag hoor. Maar voor je naar de zak grijpt, bekijk dit recept eens voor een gezond alternatief. En het is heel eenvoudig te maken. Mijnbmiberekenen.nl neemt je mee naar de keuken!

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepel (zonnebloem)olie

– zout of paprikapoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijdt de aardappel zo dun mogelijk (met een dunschiller of komkommerschaaf) in schijfjes, hoe dunner, hoe lekkerder! Leg ze op het bakpapier op de bakplaat, leg ze niet op elkaar. Bestrijk met een beetje olie en strooi er een klein beetje zout  of paprikapoeder overheen. Schuif de plaat in het midden van de over en laat ze in 15-20 minuten goudbruin worden. Halverwege kun je de chips even omdraaien.

Eet smakelijk!