blog

Hardlopen is voor iedereen!

Iedereen lijkt het ineens te doen, hardlopen. Niets voor jou? Kan ik niet? Hou ik nooit vol? Jawel! Als je de goede middelen inzet kan iedereen die 5 km hardlopen. Klinkt misschien onwerkelijk, maar het is echt waar. Mijnbmiberekenen.nl legt het e.e.a. voor je uit.

Allereerst is het van belang dat je gemotiveerd bent. Stel jezelf een doel, dat werkt altijd beter. Schrijf je bijvoorbeeld voor over een paar maanden in voor die leuke run die je stiekem elk jaar weer van je lijstje af schrapt. Hou het wel realistisch, en gun jezelf even de tijd om te trainen voor de 5 km.

Daarnaast moet je ook zorgen voor goede schoenen. Laat je hiervoor adviseren bij een goede loopwinkel. Zij kunnen bijvoorbeeld met een goede videoanalyse zien hoe je loopt en je daarbij goede schoenen aanraden, waardoor je de kans op blessures beperkt. Bovendien lopen goedzittende schoenen een stuk fijner, en ook dat helpt je bij het halen van je doel. Heb je minder geld te besteden? Probeer dan goed naar je eigen lichaam te luisteren en voel goed en kritisch of je schoenen lekker lopen.

Voor de vrouwen onder ons: een leuke outfit helpt natuurlijk altijd. Elke reden om te shoppen is een goede, niet waar? Koop een leuke kleurig outfitje en je zult zien dat het een stuk leuke wordt om de straat op te gaan en je flink in het zweet te werken.

Vlak voor het moment aanbreekt om echt in actie te komen is het tijd voor de meest effectieve tip! Download een goede hardloop-app, zoals ‘Runkeeper’. Je kunt kiezen voor allerlei hardloop-programma’s specifiek gericht op jouw doel (vetbranden, afstand lopen, tijd lopen, etc). Tevens houdt deze app precies bij waar je loopt, wanneer je gelopen hebt, wat je records zijn en ook hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ideaal! Heb je geen smartphone, of loop je liever met een mp3-speler? Dat kan als je de mp3-files download van ‘Rennen met Evy’ of ‘Start to run’. Evy ondersteunt je met goede muziek en bemoedigende woorden. Ze sleept je er wel doorheen, geen zorgen.

Dan zit er nu nog meer één ding op. ‘Ren’ naar de winkel, sla je hardloopoutfit in en begin vandaag nog!