blog

High Intensity Training

De zomer is weer voorbij dus de overtallige kilo’s moeten er weer af. Hoe ga je dat doen? Ga je enkel wat minder eten en dezelfde hoeveelheid sport uitoefenen of ga je juist meer sporten? Uiteraard zijn er verschillende manieren en trainingen die je kan gebruiken om af te vallen. Mijnbmiberekenen.nl licht vandaag de High Intensity Training, oftewel de HIT methode toe.

Wat is de HIT methode?

The HIT methode concentreert zich op de spieren door met gewichten te trainen. Het grote verschil ten opzichte van andere methoden is dat de HIT methode erg weinig tijd inneemt. Een sessie duurt een half uur lang en dient drie keer per week afgewerkt te worden.

Maar hoe werkt het nou precies?

De werkwijze van de HIT methode is uniek. Het is de bedoeling dat je elke oefening langzaam in setjes herhaalt. Kort gezegd houdt dit in dat elke oefening wordt uitgevoerd in twee seconde omhoog en vier seconde naar beneden. Zo span je veel spieren waardoor er uiteraard meer spierweefsel wordt aangemaakt. Dit resulteert in grotere en sterkere spieren. Normaliter bestaat een setje bij HIT uit 8-12 herhalingen.