BMI berekenen man

BMI berekenen van een man gaat met dezelfde BMI formule als gebruikt wordt voor alle volwassenen. Het BMI van een man geeft in mindere mate weer wat het vetpercentage is. Mannen hebben namelijk een wat lager vetpercentage dan vrouwen, zelfs als de BMI van vrouwen gelijk is aan de BMI van een man. Het berekenen van het BMI van een man gaat met dezelfde BMI formule als gebruikt wordt voor alle volwassenen. Het BMI van een man geeft in mindere mate weer wat het vetpercentage is. Mannen hebben namelijk een wat lager vetpercentage bij een gelijk gewicht als BMI van vrouwen zal aanduiden. Doordat mannen in de regel een lager vetpercentage hebben dan vrouwen, maar meer spiermassa valt het gewicht hoger uit dan bij vrouwen.

BMI berekenen voor mannen is zeker niet onbelangrijk. De meest recente metingen tonen aan dat meer mannen te kampen hebben met een te hoog BMI dan dat zij in de normale BMI klasse vallen (tussen 18,5 en 25). Van de volwassen mannen heeft 46,30% een goede BMI. Waar 1,10% een te lage BMI heeft kampen 52,50% van de mannen met overgewicht. Dat is de som van 41,30% welke te maken hebben met een BMI tussen 25 en 30 en 11,20% met obesitas.

Opvallend is dat bij mannen (en vrouwen) opleidingsniveau verbonden lijkt aan BMI. Hoe hoger het opleidingsniveau, hoe meer mannen een gezonde BMI hebben.

BMI berekenen van een man kan simpel gedaan worden via de BMI module aan de rechterkant van deze pagina of via de BMI berekenen module op de homepage.

BMI man Uitslag
<18,5 Ondergewicht
18-25 Normaal
25-30 Overgewicht
30-35 Obesitas
35-40 Obesitas II
40+ Obesitas III