BMI berekenen vrouw

Voor vrouwen kan BMI prima als handvat gebruikt worden voor gezondheid en vetpercentage. Afvallen is prima, zelfs binnen een goede BMI, maar niet als ondergewicht dreigt. Ondanks dat BMI universeel is bij volwassenen houdt een gelijke BMI van mannen in dat mannen een lager vetpercentage hebben. Omdat het lichaam van vrouwen anders is dat van mannen is een hoger vetpercentage normaal. Vrouwen hebben ook wat minder spiermassa, wat een lager gewicht ten goede komt. BMI is dus objectief tussen beide geslachten om een gezond gewicht te kunnen berekenen.

56% van de vrouwen zit tussen een BMI van 18,5 en 25. Het merendeel van de vrouwen heeft daarmee een normale BMI. Ondergewicht komt bij 2,10% van de vrouwen voor, terwijl 41,90% overgewicht heeft.  Vrouwen hebben minder vaak een te hoog BMI dan mannen. Toch is overgewicht bij vrouwen meestal serieuzer. 12,40% van alle vrouwen heeft namelijk een BMI boven 30 en dus obesitas.

Voor vrouwen is het belangrijk om in de loop van de jaren op de BMI te blijven letten. Naar mate de jaren verstrijken neemt de BMI toe. Bij vrouwen is die toename sneller dan bij mannen.

BMI berekenen van vrouw kan simpel gedaan worden via de BMI module aan de rechterkant van deze pagina of via de BMI berekenen module op de homepage.

BMI vrouw Uitslag
<18,5 Ondergewicht
18-25 Normaal
25-30 Overgewicht
30-35 Obesitas
35-40 Obesitas II
40+ Obesitas III